Boot hypotheek

Een hypotheek voor een boot is niet zo makkelijk te krijgen. Het is er mede aan gelegen op welk soort boot je een hypotheek zou willen vestigen. Soms is het beter een financiering op je boot af te sluiten dan een hypotheek. Indien je een hypotheek op je boot gaat afsluiten zullen er ook zekerheidstellingen door de banken gevraagd gaan worden. Waarvoor kunnen de gelden van een hypotheek die op een boot zijn opgenomen aan uitgegeven worden?

Er zijn veel bankinstellingen waar je totaal niet terecht kunt om een hypotheek voor een boot af te sluiten. In dit geval is het in ieder geval niet onverstandig om naar een in boten gespecialiseerde financieel tussenpersoon te zoeken. Het is nu nog niet de bedoeling om alle varianten die je in boten hebt aan de orde te laten komen. Natuurlijk is het belangrijk dat een boot waar en hypotheek voor aangevraagd gaat worden al staat ingeschreven in het register van schepen. Ook zal om een hypotheek op je boot te kunnen vestigen je bood een brandmerk dienen te hebben alsmede kadastraal teboekgesteld te zijn.

Ook zal voor een hypotheek op een boot zoals bij andere hypotheekvormen een zekerheid gesteld moeten worden. Vaak kan dan jouw boot voor deze hypotheek hiervoor gebruikt worden. Afhankelijk of je een hypotheek op een nieuwe boot wil afsluiten of op een boot die al eerder is de vaart is geweest zal men een waarde gaan toekennen.Middels een taxatierapport zal tevens blijken wat de dagwaarde of de executiewaarde zal zijn. Bij sommige situaties zou ook kunnen worden uitgegaan van de waarde bij aanschaf van de boot. Het kan ook wel eens voorkomen dat men andere zekerheden dan een boot kan geven op een hypotheek.

Behalve de aankoopprijs van de boot zou je de hypotheek ook kunnen gebruiken om de boot op te knappen. Het komt wel veelvuldig voor dat je een hypotheek voor een boot met een langere looptijd kunt afsluiten en dan nog eens voor een groot deel met een aflossingsvije vorm.

Om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een hypotheek, kijk op Mijnadviseur.nl.

Tags:

Plaats een reactie