Maximale hypotheek berekenen

Alvorens je gaat overwegen een nieuw woning aan te schaffen is het niet verkeerd de mogelijkheden voor een maximale hypotheek te laten berekenen. Waar kun je dat laten doen en waarop moet je goed letten? Nadat je een maximale hypotheek hebt laten berekenen ga je misschien overwegen je bestaande woning maar eerst eens grondig te verbouwen.

Zodra je gaat besluiten om een andere woning te gaan aankopen zal in eerste instantie gekeken dienen te worden naar de te maken onkosten om de reeds in jouw bezit zijnde woning te gaan verkopen. Je zult op de hoogte moeten zijn van deze te maken kosten voor je een opdracht gaat geven om jouw maximale hypotheek te laten berekenen. Je zult ook op de hoogte moeten zijn van de aankoopkosten die betrekking hebben op de nieuw aan te schaffen woning.

Het is altijd een verstandige keuze om je bij te laten staan door een erkend hypotheekadviseur voor het correct laten berekenen van je maximale hypotheek. Ook zul je de mogelijkheid voor inbreng van een bestaande hypotheek in een nieuw af te sluiten hypothecaire lening goed moeten laten bekijken. Daarnaast is het in veel gevallen niet onverstandig de al aan de lopende hypotheek verbonden polissen te laten inbouwen in de nieuw af te sluiten hypotheeklening. Hierdoor zullen de looptijden stukken ingekort kunnen worden en zal een nieuwe medische keuring niet meer nodig zijn. Het zal nimmer een verstandige keuze zijn om een maximale hypotheek vernieuwd te laten berekenen zonder rekening te houden met een reeds lopende hypothecaire lening. Let ook op vaak dubbele kosten indien je een overbruggingshypotheek moet gaan afsluiten. Veelvuldig zullen de meestal dubbele lasten betreffende rente voor hypotheken en overige doorlopende lasten vergeten worden bij het berekenen van een maximale hypotheek.

Indien je de mogelijkheid hebt je bestaande woning te gaan verbouwen laat dan ook daarvoor de maximale hypotheek berekenen. In veel gevallen zal dan de mogelijkheid aanwezig zijn een aanvulling op de reeds bestaande hypotheek te laten verstrekken. De besparing zal dan zeker twee keer de makelaarskosten zijn. Dan de te betalen afsluitprovisies en de notariskosten. Verbouw je de woning dat zijn dat de eerste besparingen voor de niet te betalen kosten. Door op deze manier de maximale hypotheek te laten berekenen zul je versteld staan van de extra bestedingsmogelijkheden.

Om meer te weten te komen over het krijgen van de maximale hypotheek, of hoe je jouw maximale hypotheek kunt berekenen, kijk op de link in dit artikel.

Tags:

Plaats een reactie