Het is moeilijk om met een BKR codering een hypotheek af te sluiten

Een hypotheek afsluiten met een BKR vermelding is wel mogelijk. Wel zul jezelf dienen te onderzoeken welke instanties hypotheken aanbieden voor personen welke met BKR coderingen zitten. Afhankelijk van welke BKR coderingen op jouw naam staan kun je bij bepaalde instellingen terecht. Het zal dan wel veel uitmaken of de negatieve vermelding in het BKR is gecorrigeerd. Het hebben van een zwaardere vermelding in het BKR kan tot gevolg hebben nergens voor een nieuwe hypotheek in aanmerking te komen.

Je zult op zoek moeten gaan naar banken welke ondanks BKR vermeldingen toch de mogelijkheid bieden een hypotheek aan te vragen. In sommige gevallen kun je gewoon terecht bij je eigen bank. In gevallen dat er geringe registraties van achterstanden zijn en je inmiddels deze hebt afbetaald zal dit tot de mogelijkheden behoren. In het BKR zullen de meldingen dan gecorrigeerd moeten zijn. Wel dien je dan bij je bank duidelijk te overleggen hoe het is zover is kunnen komen. Als de bank dan de door jou afgegeven verklaring doet accepteren kan toch nog met een BKR registratie een offerte verkregen worden voor een hypotheek zonder zwaardere voorwaarden. Vaak zal gezocht moeten worden naar een financiele instelling welke gespecialiseerd is in hypotheken voor personen welke een vermelding bij het BKR hebben. Met een zwaardere BKR vermelding zal ook een zwaardere norm tellen voor de toe te passen voorwaarde en rentetarief.

Het is verstandig om in je budgeteringen in ieder geval extra ruimte aan te houden voor de extra hoge rentes welke bij een BKR vermelding door de hypotheekbanken in rekening gebracht worden. Ook zal dan op een te verstrekken BKR hypotheek vaak geen maximale hypotheek afgesloten kunnen worden. De verstrekkingsnorm voor dit soort hypotheken zal in de regel een stuk lager liggen en je daardoor dus ook een stuk minder dan 125% van de executiewaarde kunt financieren.

Indien er in het verleden leningen of hypotheken als onbetaald gebleven zijn gemeld bij het BKR dan kun je een nieuwe hypotheeklening wel vergeten. In deze situatie kun je ook niet voor een hypotheek terecht bij in BKR hypotheken gespecialiseerde bankinstellingen.

Als je meer wilt weten hoe je een hypotheek kunt oversluiten met BKR registratie, kijk op de hyperlink voor een artikel.

Tags:

Plaats een reactie